Spinning eli sisäpyöräily suoritetaan kuntopyörillä, yleensä saleilla ohjaajan opastuksella ja musiikin siivittämänä. Tunteja järjestetään miltei salilla kuin salilla, joten aloittaminen ja ohjattujen tuntien löytäminen ei ole ongelma. Yleensä tavoitteena on lihaskunnon ylläpitäminen tai tehokas kalorien polttaminen
 
 
Aloittelijoiden tunneilla tutustutaan pyöriin sekä lajiin, mikä tekee päämäärän ja treenien kartoittamisesta helpompaa.

Harjoituksen intensiivisyys riippuu omista tavoitteistasi ja osallistumasi tunnin teemasta. Kevyillä vastuksilla poltat vauhdilla kaloreita ja raskaammilla vaihteilla kasvatat lihaksiasi. Keskustele ohjaajasi kanssa mihin tavoitteisiin pyrit. Tempoa ja pyörän vastusta säädellään tämän mukaan. Ohjatun Spinning-tunnin kesto yleensä 40-60 minuuttia.

Moniin muihin lajeihin ja treeneihin verrattuna, Spinning ei rasita pahasti polvia ja niveliä. Jos kärsit em. ongelmista niin Spinning on hyvä veto. Tutustu myös vesijumppaan.

Hyvä vaihtoehto talveksi, pyörällä hangessa luistelun ja kaatuilun sijaan. Lisäksi mukavan sosiaalinen kuntoilulaji. Kuntopyöräilyt polttaa kaloreita niin tehokkaasti, että oman sykkelin hankkiminen kotiin, ei ole idea sieltä huonoimmasta päästä.

Kuntolaitteet osamaksulla
SPINNAAJILLE APUA

 
Pyöräilyssä, hyvin istuvien vaatteiden, sekä varusteiden merkitys korostuu ja lajia varten onkin kehitelty juuri oikeanlaiset vaatteet ja kengät. Hyvillä varusteilla teet polkemisesta helpompaa ja vältät nirhaumia, sekä muita epämukavuuksia.