' 
"LET'S ZUMBA!!" Tältä yltiöpositiiviseltä huudahdukselta tuskin kovinkaan moni on onnistunut televisiomainoksista välttämään. Valaisemme tässä artikkelissa hieman tämän tanssipohjaisen kuntoilulajin taustoja ja mitä se pitää sisällään. Onko se tehokasta vai jälleen kerran vain nopeasti ohimenevä muoti-ilmiö. Yksi asia kuitenkin on varma, sen suosio on yllättänyt kaikki ja se nauttii maailmanlaajuista suosiota niin nuorien kuin vanhempienkin keskuudessa.Millainen laji on Zumba?

Zumba sai alkunsa vahingossa Kolumbiassa, kun kunto-ohjaaja Beto Perez unohti musiikkinsa kotiin ja joutui improvisoimaan tunnin laukustansa löytämillä musiikkinauhoillaan. Latinorytmien merkeissä tapahtuneet tanssipartyt keräsivä nopeasti tunnit täyteen ja loppu on historiaa

Zumban kunto-ohjelma koostuu erillaisista tanssimuodoista kuten Salsaton, Flamenco, Mambo, Calypso ja vaikkapa Hip Hop. Tätä musiikin tahdissa tanssimalla harrastettavaa kuntoilua voi harrastaa niin saleilla kuin kotonakin. Lähes jokaisesta kaupungista löytyy varmasti Zumba -tunteja järjestäviä paikkoja. Tunneille viikoittain osallistujia on jo yli 5 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Zumba DVD:tä on myyty jo yli 4 miljoonaa. Samaa musiikin tahdissa liikkumista harrastetaan mm. Les Mills BodyCombatissaJuuri musiikki on Zumban kantava voima. Erityisesti jokaista lihasryhmää stimuloivaan, huolella valittuun ääniraitaan yhdistettynä itse liikkeet ja kuntoilu, muovaavat kehoa juuri oikealla tavalla. Hyvin suunniteltu kunto-ohjelma polttaa rasvaa tehokkaasti. Musiikin tempo vaihtelee rutiinin aikana ja kuljettaa tanssijat aina voimaliikkeistä, cardiota parantavaan tanssiin ja liikesarjoihin. Zumban suosio perustuu oletettavasti siihen, että musiikin hakatessa rytmejään, ihmiset unohtavat kuntoilevansa ja nauttivat treenistä aidosti.

Miljoonat vannovat Zumban nimeen ja näkeehän sen jo tanssisaleillakin millaista jälkeä kunnon tanssiminen keholle tekee. Haastammekin skeptikkoja kokeilemaan edes kerran, vaikka sitten kotona, kuinka tehokasta Zumbaaminen oikeastaan on. Ei tätä voi kuin suositella vaikka se televisiomainoksien takia joitakin ihmisiä hieman naurattaakin. Meno on rentoa ja ei haittaa vaikka tanssitaitoja ei olisi vielä kertynytkään.


Koti-Zumbaamista suosiville:

TILAA VIRALLINEN ZUMBA FITNESS DVD

ZUMBA FITNESS VIDEOPELIT (PS3 - WII - XBOX)
(hae sanalla Zumba)