Proteiinin merkitys kuntoillessa on kiistaton. Proteiinijuomat lienevät harjoittelun jälkimainingeissa rennointa saada kurkusta alas. Maista ja niitähän piisaa. 
 
Palauttavat proteiinijauheet on saatavilla nykyään jokapaikassa

HYVÄ KEINO RIKASTUA!
(Ylimääräiset kehosta pois - Maukkaat ilmaiseksi)
 
Proteiinijuomat ja muut palautusjuomat ovat tiukka lisä urheilijoiden ruokavalioon. Sopii erinomaisesti niin massanlisäykseen kuin painonpudottajillekin, kuntoilun lomassa, tai suorituksen jälkeen maistamalla. Proteiininsaanti on äärimmäisen tärkeää lihasten ylläpitämiseksi ja kasvattamiseksi. Proteiinijuomat antavat juuri oikeanlaisen lisän normaalin ruokavalion tueksi.

Proteiinijauheen etuina: Jopa yli 80% siitä on proteiiniä sekä erittäin halpa hinta verrattuna jatkuvaan syömiseen ja ruoanlaittoon (ei toki korvaa monipuolista ruokavaliota). Veteen sekoitettuna, perinteiselle palautusjuoma -annokselle tulee hintaa vain n. 1 euron verran.

Voit helposti lisätä proteiininsaantiasi lisäämällä jauhetta vaikka aamupuuroon, jogurttiin, rahkoihin, tai vaikkapa erilaisiin kastikkeisiin ja pirtelöihin.

Proteiinijauheista lienee heraproteiini se tehokkain ja tunnetuin vaihtoehto. Muita on: Kaseiini, soija ja maitoproteiini. Suosituimpia makuja ovat aina hyvin toimivat suklaa ja mansikka.

Proteiinipitoinen ruokavalio auttaa myös painonpudotukset ja painonhallinnassa: Proteiini edistää mm. kylläisyyden tunnetta, sillä keho prosessoi ne hitaammin kuin hiilihydraatit.

 
Fitnestukku kertoo
"Proteiini on energiaa antava ravintoaine, joka on elintärkeä kropan toiminnoille. Proteiini osallistuu muun muassa entsyymireaktioihin ja hormonien tuottamiseen. Lisäksi lihakset koostuvat pääasiassa proteiinista.

Proteiinimolekyyli rakentuu 20 yksiköstä, niin kutsutuista aminohapoista. Runsaalla proteiininsaannilla on lukuisia positiivisia vaikutuksia niin lihaskasvun kuin painonpudotuksen kannalta, mutta optimaalisen proteiinimäärän saaminen pelkästään päivittäisistä elintarvikkeista voi tulla sekä kalliiksi että hankalaksi"