Vääränlaiset juoksukengät johtavat huonoihin kokemuksiin ja jopa eriasteisiin vammoihin lenkkipoluilla

Suosittelemme Lenkkeilijöille myös

Hyvien lenkkikenkien merkitystä ei kannata väheksyä. Yleisin virhe mihin törmää, on se että ensimmäisiksi lenkkikengiksi ostetaan yleensä marketin tarjouksesta ne edullisimmat, perehtymättä lainkaan siihen millaiset kengät sopivat juuri lenkkeilyyn ja sinulle. Tämä johtaa usein epämukavan kokemukseen lenkkipoluilla ja jopa eriasteisiin vammoihin ja hiertymiin jaloissa. Pahimmassa keississä lajin harrastaminen loppuu kokonaan huonon kenkävalinnan takia.

Lähes jokaiseen lajiin on omanlaisensa kengät, joiden toiminnallisuus sitten korostuu tiettyä lajia harrastettaessa. Alla olevista verkkokaupoista löydät oikeat lenkkikengät ja juoksukengät omalle jalkatyypillesi ja erilaisille alustoille. Lue lenkkikenkien kuvaukset sivustolta ja olet juoksuaskelta lähempänä oikean lenkkikengän valintaa. 

Jos haluat tilata kengät netin kautta, seuraavista kaupoista löydät laajan valikoiman erilaisiin tarpeisiin sopivia juoksu- ja lenkkikenkiä.

Huom. Aina tykein vaihtoehto on marssia livenä kauppaan ja pyytää myyjää neuvomaan omiin tarpeisiin sopivat juoksukengät. Lue lisää kenkien valinnasta tästä