Lihaksikkaat ja leveät hartiat kääntävät katseita ja tekevät kehosta raamikkaan. Muutamalla tehokkaalla harjoituksella voit lujittaa ja vahvistaa ylävartaloasi helposti. Alla esiteltynä tehokkaita liikkeitä jotka sopivat varsinkin kotikuntoiluun
 
ALKUUN LIHAKSIKKAAT ...
 

1. Punnerrukset. Vanha klassikko ei paljon esittelyjä kaipaa mutta harjoitusta on iisiä voimistaa punnerruskahvoilla, jolloin ylävartalon lihakset ottavat iskua normaalia tehokkaammin. Liikkeet menevät normaalia alemmas jolloin nosto vaatii enemmän voimaa. Punnerruskahvoja voi ostaa lähes mistä vain ja netistä niitä voi tilata mm. FITNESTUKKU -verkkokaupasta.

2.Pystypunnerrus käsipainoilla tai tangolla. Suoritetaan penkillä hieman takakenossa istuen tai seisaaltaan. Tee ylösnostot puhtaasti alusta loppuun jolloin liike ottaa hyvin rintalihaksiin ja hartioihin. Älä pumppaa liian vauhdilla.

3. Leuanveto leveällä gripillä. Leveä ote leuanvedossa kohdistuu hyvin hartialihaksiin ja kapea rintaan sekä käsiin.

4. Sivunostot. Käsipainot nostetaan jolloin keho muodostaa t-asennon. Nosto kulkee hartioihin asti. Tämä voidaan myös suorittaa tehokkaasti kuminauhoilla. Äärimmäisen jämäkkä liike hartialihaksille. Katso tästä esimerkki liikkeestä

5. Hauiskääntö. Hyvvä liike niin hauiksille kuin hartioillekin. Ota tukeva hartiaoiden levyinen asento seisoen ja tee liike sopivan painoisilla käsipainoilla. Nosta painoja sivulta rintoihin. Toistoja.

6. Nostot Rinnalle. Pidä painot edessäsi käsivarret suorana. Nosta painot rinnan tasalle ja laske alas. Toistoja toistoja.

7. Olankohautukset (shrugs). Ota kohtuu jämerät painot käteen ja pidä ne lantion tasolla. Nosta hartioita kuten olankohautuksissa. Toistoja.

8. Etuojennukset. Nosta käsipainot sivulta suorilla käsillä eteenpäin olkapäiden korkeudelle

9. Miltei kaikki painonnostot. Käsillä suoritettavat painonnostot treenaavat lähes poikkeuksetta myös hartioita, joten vaihtelevat käsipaino- tai punttitreenit saa myös hartioille.