2. Juoksumatto (myös lenkkeily). Käytä kohtalaisen vastusta ja ota tuntumaa juosta niin että juoksuaskeleet nousee varpaille. Treeni ottaa pohkeisiin hyvinkin nopeasti. Lisäksi portaiden kipuaminen joko livenä tai laitteessa, kannattaa suorittaa etupainoisesti, painopisteen ollen enemmän jalan etuosassa ja varpailla.
3. Pohjenousu. Itselle sopivat painot käteen (mieluiten isohkot) ja liike tehdään seisten. Ojenna nilkat niin että kantapäät nousevat maasta mahdollisimman ylös. Toista niin kauan että pohkeissa tuntuu kunnolla ja muista tasainen vauhti. Kun voima lisääntyy, lisää painoja. Jalkojen asento on myös tärkeä, eli vaihtele varpaiden suuntaa eteen ja sivulle (kohdistuu eri pohkeiden lihaksiin). Halutessa voit tehdä liikettä yhdellä jalalla tai ottamalla askelia.
4. Istualtaan suoritettavat pohjenostot. Voi tehdä laitteessa tai painoilla. Istu penkille ja aseta painot polvien päälle ja nosta jalat varpaille. Toista niin että pohkeissa tuntuu. Voi myös tehdä käsipainolla ja treenata yhtä pohjetta kerrallaan
5. Jalkakyykky. Normaali jalkakyykky painojen kanssa mutta nousun loppuun tehdään vielä em. pohjenousu, eli noustaan varpaille.
6. Keinutus painojen kanssa. Aseta tanko niskan taakse seisoma-asennossa. Keinuta itseäsi kantapäiltä varpaille ja ojenna niin pitkälle että pohkeissa soi. Koska joudut pysäyttämään eteenpäin menevän liikkeen varpailla seisten, ottaa se pohkeisiin erityisen hyvin. Tasainen, hidas vauhti pitää kontrollin harjoituksessa ja painoja ei tarvitse laittaa liikaa saavuttaakseen tehokkaan pohjetreenin.
7. Jalkaprässi varpailla. Normaalin jalkaprässinoston sijaan tee liike vain nilkoilla ja varpailla painamalla, koukistamatta jalkoja. Aseta jalat levyn alaosaan ja pidä se ylhäällä koko pohjeharjoituksen ajan. Jälleen toistoja niin kauan että pohkeet suuttuu.
8. Hyppynaru. Suorita hyppely enemmän varpaiden varassa (kantapäät ei osu maahan) jolloin rasitus osuu hyvin pohkeisiin. Taitojen kertyessä käytä vain yhtä jalkaa kerrallaan.
9. Käsipainoharjoituksia varpaillaan seisten. Pohkeiden lisäksi parantaa myös tasapainoasi. Älä överöi painojen kanssa, sillä tässä on riski venäyttää lihaksia. Jos liike ei tunnu hyvältä, lopeta.
Lisää pohkeiden treenaamisesta voi lukea mm. Training At Home -sivustolta ja My Fit -sivustolta